Специалисти разкриват дали има изтичане на коронавируса от Ухан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:44 / 03.06.2021
1562
Ръководителят на Националния здравен институт на САЩ към Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги, Франсис Колинс смята, че към момента няма данни за изтичане на коронавируса от лаборатория в Китай, но подобна хипотеза не може да бъде напълно изключена. Това съобщава "Фокс нюз“.

 

Както специалистът припомни, бяха обявени по-ранни версии за създаването на коронавирус при разработването на биологични оръжия.

"Това не е същото като това, което знаем за този вирусен геном", каза Колинс. Според него също имало предположения, че коронавирусът "поради грешка" е започнал да се разпространява от китайската лаборатория в Ухан, където е изследван, уточнява БГНЕС.

"Никога не съм изключвал това, въпреки че няма доказателства", каза ръководителят на Националния здравен институт на САЩ.

"Когато говорим за случилото се, нека се опитаме да изясним разликата между различните твърдения и възможности. Някои от тях са доста невероятни, други все още са правдоподобни", добави Колинс.

"Извънредните искове изискват извънредни доказателства", каза той за версията на вируса, изтекла от лабораторията.

Президентът Джо Байдън заяви в края на май, че американската разузнавателна общност не разполага с достатъчно информация, за да каже със сигурност как е започнало разпространението на новия коронавирус: от човешки контакт със заразено животно или възможен инцидент в китайска лаборатория.

Американският лидер възложи на разузнавателните служби да удвоят усилията за проучване на всички налични данни и за 90 дни да му подготвят нов доклад.

Говорителят на китайското външно министерство Жао Лиджиян заяви, че подобна заповед на американския президент показва, че САЩ не се интересуват от факти и истина, не се интересуват от провеждането на сериозно, научно обосновано проучване на източниците на произхода на коронавируса и използва епидемията като инструмент за политическа манипулация и смяна на вината.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).