Специалисти съветват да внимаваме с порното в интернет, дебнат страшни вируси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 20.08.2019
1705
Експерти по киберсигурност предупредиха, че във виртуалното пространство върлува нов тип зловреден софтуер под наименованието ''Варенски''.

Вирусът поразява потребителите, които гледат порно, като програмата записва сцените, които наблюдават и в същото време ''разбива'' всички пароли на компютъра.

На този етап ''Варенски'' атакува предимно френски потребители, като им изпраща спам с прикачен към него аудио запис, но според специалисти в сферата на киберсигурността не е изключено скоро програмата да излезе от пределите на Франция и да обхване и други части на континента. 

Експертите препоръчват никога да не отваряме или още по-малко да инсталираме на компютъра ни файлове, отбелязани като ''спам'', защото техният източник в повечето случаи е неизвестен и зловреден, информира ''La Vanguardia''. Специалисти предупреждават още, че ''Варенски'' разпраща всякакви спам кампании чрез ботове, чрез които изпраща реклами за мобилни телефони с единствената цел да получи информация за тях чрез ''фишинг''. А такъв бот може да изпрати до 1500 имейла на ден. Вирусът е засечен за първи път през май тази година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).