Според британски доклад: Българите не си мият зъбите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (44)
10:57 / 13.08.2014
8322
Според британски доклад, който подробно изследва устната хигиена на българите и развитието на денталната индустрия у нас, българите не си мият зъбите. Проучването е на UKPRwire, социологическа организация, която разследва и анализира различни национални пазари и предлага данните на журналисти и корпорации, които искат да стъпят на местния пазар или да планират разрастване според настоящото състояние и тенденция на търговията.

Според данните на UKPRwire, нашенците смятат, че миенето на зъби с четка и паста е напълно достатъчно за поддържане на устната хигиена. Те почти изцяло пренебрегват продукти като конец за почистване на зъбите, освежители за уста и вода за жабурене. За българите това са префърцунени, скъпи и ненужни неща, без които те могат да минат. Анкетираните компании признават, че едва през последните години бавно и плахо са започнали да рекламират продуктите си, представяйки ги като лечебни за заздравяване на венците и премахване на плаката. Според доклада предимно хората в големите градове и младежите са потребители на денталните продукти за хигиена. Те са и хората, които най-много се грижат за здравето и външния си вид.

Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (44)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Изкуствен интелект стана говорител на Министерство на външните ра...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища в...
Силно земетресение удари Хърватия
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).