Стачка отмени полетите от и за няколко летища в Германия

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
14:42 / 13.03.2023
633
Летищата в Берлин, Бремен и Хамбург съобщиха, че търговски полети няма да излитат в понеделник поради стачка на профсъюза Verdi заради заплащането на нощните смени, предава Reuters.

"Поради предупредителната стачка на служителите от контрола за сигурност на въздухоплаването, днес, 13 март, няма да има търговски излитания от BER. Входящите полети също могат да бъдат засегнати“, разясняват от летището в Берлин на уебсайта си.

Летището в Хамбург обяви, че пристигащите полети може да бъдат забавени или отменени. В Бремен няма да има никакви полети.

Verdi призова служителите по сигурността да стачкуват на летището в Берлин поради спорове относно заплащането на смените през нощта, почивни дни и официални празници, които продължават от години.

Това е последната от поредица от стачки и протести, които засегнаха големи европейски икономики, включително Франция, Великобритания и Испания, тъй като по-високите цени на храните и енергията събориха доходите и жизнения стандарт след пандемията от COVID-19 и войната в Украйна.

Засега стачката не се отразява на разписанието на полетите от Летище София до Германия, както и обратно, предаде кореспондент на "Фокус" от Франкфурт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Голям пожар бушува на пристанището в Солун
Енергийният експерт Мартин Владимиров: Турция става най-големият ...
Путин готви военна офанзива през лятото, смята журналистът Валери...
Каква заплата получава един евродепутат?
Силяновска се опитва да се представи като независима, смята Викто...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).