Су-24 бил свален заради сина на Ердоган

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
16:41 / 27.11.2015
2924
Турските F-16 са свалили руския самолет в отговор на унищожаването на стотици нефтовози, изпратени от бунтовниците от терористичната групировка "Ислямска държава" от Сирия за Турция.

Целият петрол е бил закупен от петролната компания на сина на президента на Турция Реджеп Ердоган. Това заяви в интервю за РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби.

"Целият този петрол е бил доставян за компания, която е на сина на Реджеп Ердоган. В тази връзка Турция е започнала да нервничи, когато Русия започна да нанася удари по инфраструктурата на ИД и унищожи над 500 камиона с петрол. Това силно е нервирало Ердоган и неговата компания. Те изнасят не само нефт, но и пшеница, и исторически ценности", заяви сирийският министър.

"Целта на Турция е да се опита да възроди Османската империя, която преди се е деляла на провинции. Имало е провинция Дамаск, Мосул, Алепо, Йерусалим, Бейрут и т.н. Точно тази цел води към желанието за разделяне на Сирия и Ирак на емирати или провинции, които да съществуват под протектората на империята и в неин интерес. Тези амбиции предизвикват разногласия със САЩ", каза още сирийският министър.

Аз Зуби посочи, че амбициите на Анкара и западните й съюзници са били поставени под заплаха след началото на руската въздушна операция в Сирия на 30 септември т.г.

"Неочаквано за тях активната намеса на Русия преобърна разстановката на силите. Първо, това е истинско присъствие, второ, те /Западът/ искат да изгонят Русия от арабския свят и да я направят враг на този регион, както в Либия и Йемен", каза министърът.


Източник: Dnes.bg

Виж коментарите (9)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).