Сърбия обвини България, че не охранява границата между двете държави

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:13 / 18.07.2016
934
Военни сили и подкрепления за полицейските части ще бъдат изпратени по границите на Сърбия с Македония и България, реши правителството в Белград късно снощи, предаде "Танюг".

Целта на мярката е да бъде пресечено влизането на нелегални имигранти, а попадналите на територията на западната ни съседка да бъдат своевременно предадени на миграционните власти.

Вътрешният министър Небойша Стефанович коментира тази сутрин пред телевизия РТС, че повечето от влизащите в Сърбия не са пряко застрашени от война - 80% от тях били афганистанци и пакистанци. От съображения за сигурност, той не посочи какви сили ще бъдат изпратени на браздата.

"Защитата на границите от нелегално влизане влиза в рамките на европейските ангажименти на Сърбия", подчерта Стефанович. По думите му подобни действия виждаме и в страните от ЕС.

"През последните две години над 1500 души бяха арестувани за каналджийство, в прокуратурата се сформираха специални екипи. Ще арестуваме, ако трябва още 5000, но ще им покажем, че не си струва да се минава през Сърбия", категоричен беше министърът.

Македонската телевизия "Канал 5" цитира и сръбския министър на труда и социалната политика Александър Вулин, който по време на посещението си в Ниш открито е обвинил България, че не охранява българо-сръбската граница.

"В случая имаме страна-член на ЕС, България, на която границите са напълно отворени и тя няма никакъв контрол върху движението на мигрантите. В същото време Австрия и Унгария са затворили напълно своите граници. Сърбия няма намерение да стои със скръстени ръце между тези държави и да чака", е заявил министър Александър Вулин.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...
Голяма модна верига, която оперира и в България - фалира


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).