Сърбия въвежда нови правила за измерване на скоростта по пътищата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
08:58 / 30.07.2022
907
Сърбия започва да работи подобрена система за измерване на средната скорост и наблюдение по всички магистрали, съобщи пътната полиция, цитирана от агенция Бета.

Това е на вниманието и на българските шофьори, които карат през западната ни съседка.

Полицията ще измерва средната скорост в сътрудничество с компанията “Пътищата на Сърбия", съобщи сръбското министерство на вътрешните работи.

Предвижда се в първата фаза на този проект да бъде измервана средната скорост на около 50 участъка в цяла Сърбия", уточнява МВР в Белград.

Освен измерване на скоростта, чрез тази система ще може да се установява дали водачът и пътниците в автомобила използват предпазни колани, както и дали водачът непозволено използва мобилен телефон по време на шофиране.

През последните пет години средно около 40 участници в движението загиват годишно при пътнотранспортни произшествия по магистралите, като най-честата причина за това е несъобразената скорост, се казва в съобщението на МВР.

Горното не означава, че добре познатите и у нас радари отпадат - напротив. Пояснява се, че пътната полиция в Сърбия ще продължи да извършва контрол на скоростта и с тяхна помощ.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).