Съседна Гърция в снежен капан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:54 / 23.02.2019
1771
Рязкото влошаване на времето предизвика проблеми по пътищата в Северна Гърция. Силен снеговалеж от ранните часове на деня обхвана цялата област, информира БНР.

От Солун до Александруполис вали непрекъснато сняг, като температурите се понижиха само в рамките на няколко часа с 15 градуса. Във високите части на област Еврос снежната покривка достигна 20 сантиметра. На Халкидики движението на автомобили се извършва само с вериги. Има затворени пътни участъци, които се обработват, съобщават от Гражданска защита.

Да се кара със съобразена скорост дори по магистралата, предупреждават от Пътна полиция. Циклонът постепенно се движи в посока към Централна Гърция и Пелопонес. Всички острови в Егейско море също са засегнати от студеното време. Морските бури на места достигнаха до 10-а степен по скалата на Буфорт.

Прекратиха движението на фериботи и товарни кораби към част от островите. Силата на вятъра се увеличава, а снеговалежът ще продължи и утре, съобщават метеоролозите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
15 българи арестувани в Испания, ето каква е била незаконната им ...
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).