Световната организация по туризъм към ООН дава съвети на България за сектора

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:54 / 02.05.2023
845
Министърът на туризма Илин Димитров проведе работна среща с директора за Европа на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ)  – Алесандра Прианте, информират от Министерството.

По време на разговора беше обсъдена организацията по провеждането на 68-то заседание на Регионална комисия "Европа", което ще се състои в София в периода 31 май - 2 юни 2023 г.

Министър Димитров заяви, че сътрудничеството със СОТ е от фундаментално значение за развитието на туризма в България: "Водим постоянен диалог с колегите от СОТ относно визията, опита и практическите насоки на организацията в подкрепа на кадровото осигуряване на туризма", посочи министър Димитров.

По думите му, отрасълът генерира значителна част от БВП и заетостта у нас, както и в европейски мащаб, и е важно да отделим необходимите ресурси и усилия в подкрепа на хората, които избират туризма като призвание.

"Практическите насоки на СОТ ще ни помогнат много да диверсифицираме и да повишим качеството на българския туристически продукт. Ние сме на второ място в Европа по брой на минералните извори и следва да използваме потенциала си в този аспект", посочи министърът.

Той призова да работим съвместно и да се възползваме от програми като "Еразъм", насърчаващи кадровия обмен в сектора.

"България е важен партньор на организацията, с важен принос за сектора в европейски мащаб. СОТ насърчава всяка една инициатива, водеща до подобряването на благосъстоянието на регионите", заяви от своя страна Алесандра Прианте. Тя приветства политиката на страната ни в посока промотирането на България като целогодишна дестинация.

Министър Димитров информира Алесандра Прианте относно положителните данни за зимния сезон у нас, добавяйки, че се очаква ръст на туристите и през лятото.

Двете страни декларираха, че ще продължат да работят активно за развитието на различни инициативи, които да подкрепят сектора в условията на сериозни глобални предизвикателства.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1241):
05.02.2024 Колко ще поскъпне сянката на плажа това лято?
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от нашето Черноморие: 14 октомври, 14:40
часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
Още новини от Международни новини:
ВВС на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкустве...
Le Monde: Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банка...
Един загинал и шестима ранени при стрелба в предградие на Париж
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен
Европейските зелени ще се борят за по-зелена и по-социална Европа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).