ТИР със 152 минирани трупа на украински бойци са били открити в подземията на завод "Азовстал"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
20:29 / 31.05.2022
1129
ТИР със 152 минирани трупа на украински бойци са били открити в подземията на завод "Азовстал" в Мариупол, съобщи по време на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната на Украйна - генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от информационните агенции. 

"По време на проучването на подземията на металургичния комбинат "Азовстал“ в Мариупол, където се криеха военните от украинската формация "Азов“, руски военнослужещи откриха хладилен тир", заяви Конашенков.

"В камион с неработеща охладителна система бяха съхранявани 152 тела на загинали бойци и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна", уточни той.

И припомни, че командването на Азов публично е призовало президентът Зеленски да вземе телата на загиналите, за да могат семействата да ги погребат. Проверка на микробуса от сапьори е показала наличието на четири мини, поставени под телата на загиналите украински военнослужещи. Взривното вещество в тях е било достатъчно, за да унищожи всички останки от телата, останали в ТИР-а, посочва Игор Конашенков. 

"В близко бъдеще руската страна планира да предаде телата на украински бойци и военнослужещи, открити на територията на завод Азовстал, на представители на Украйна“, се казва в съобщение на Министерството на отбраната.

Виж коментарите (6)

Още по темата (4529):
27.05.2024 В Брюксел са гневни заради ветото на Унгария, блокиращо помощта за Украйна
27.05.2024 Парламентарната асамблея на НАТО подкрепи използването на западни оръжия от Украйна за удари по военни цели на руска територия
27.05.2024 Столтенберг: Няма да изпращаме натовски бойни единици в Украйна, но трябва да помислим дали да не вдигнем някои ограничения
22.05.2024 Призив: Изпратете стари мобилни телефони, таблети и компютри за Украйна!
14.05.2024 Кулеба и Блинкен проведоха работен обяд в киевска пицария
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
Още новини от Международни новини:
Признаха Доналд Тръмп за виновен по дело за финансови машинации, ...
Вучич: България ме разочарова
Случаите на морбили в Европа нарастват, милиони деца са в риск
Министър Николов и посланикът на Израел у нас обсъдиха активизира...
Водите за къпане в Европа остават безопасни
Радев и Амхерд: Сътрудничеството в образованието, науката и висок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).