Тайван обстрелва китайски дронове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:21 / 31.08.2022
590
Тайванската армия произведе предупредителни изстрели по китайски дронове, които са прелетели над нейни постове в близост до китайското крайбрежие, предаде Асошиейтед прес. 

Въоръжените сили на Тайван заявиха днес, че са предприели тези действия вчера, след като засекли безпилотните летателни апарати над островната верига Кинмън и допълниха, че става въпрос за летателни апарати, използвани за цивилни цели, но е оповестиха повече подробности. След стрелбата дроновете се отправили обратно към близкия китайски град Сямън.

Инцидентът стана на фона на засиленото напрежение между Пекин и Тайпе, след като по-рано този месец Китай изстреля ракети във водите край Тайван и изпрати самолети и кораби, които преминаха през разделителната линия на Тайванския проток. Китайската армия предприе тези действия след гневна реторика от страна на Пекин по повод посещението на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси в Тайпе, отбелязва АП. 

Тайпе държи контрола върху редица острови от групите Кинмън и Мацу в Тайванския проток още от времето на гражданската война през 1949 г., когато националистите на Чан Кайши са прогонени от континента от комунистите на Мао Цзедун.

Тайванското министерство на отбраната заяви, че действията на Китай не са успели да уплашат 23-милионното население на острова и само са затвърдили подкрепата за неговите въоръжени сили и за фактическата му независимост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Милен Керемедчиев: Това предложение беше скандално и противоречив...
Анализатори за катастрофата с хеликоптера на Раиси: Най-вероятно ...
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).