Таксиджия накара клиент с наднормено тегло да плати за спукана гума

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
14:40 / 22.06.2015
1206
Водач на таксиметров автомобил в Рим накара пътник да плати разноските за ремонт на спукана по маршрута гума, защото бил прекалено пълен, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Пътникът на 59 години пристигнал от Лече, град с около 95 хиляди жители в южната област Пулия, за периодичен медицински преглед в римска клиника. На централната римска гара "Термини" се качил на такси.

По пътя се спукала дясната задна гума - там, където бил настанен пътникът. При пристигането в клиниката шофьорът поискал, освен отчетените редовно от таксиметъра 30 евро, още 50 евро за лепене на гумата с думите: "Ти си виновен, защото тежиш 150 кила".

Клиентът платил, но когато се завърнал вкъщи, се жалвал пред местната асоциация за закрила на хората с наднормено тегло. 

"Почувствах се унижен. Нямаше как аз да съм виновен. Същото натоварване щеше да се получи, ако возеше двама пътници. Шофьорът на таксито явно ме взе на прицел заради наднорменото ми тегло. Това е несправедливост и е форма на дискриминация", сподели потърпевшият.

Ръководството на таксиметровата кооперация "Радио такси 3750", към която принадлежи водачът, се дистанцира от неговото поведение.

"Няма вина пътникът, ако се спука гума. Клиентът трябва да внесе жалба и в общината", заяви председателят на кооперацията Лорено Битарели.


Виж коментарите (6)
Още новини от Международни новини:
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Николай Рашков: В ЕС липсва експертиза на тема "Транспорт и логис...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).