Турция конфискува десетки баровски коли, внесени незаконно от България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:21 / 01.02.2018
5582
Прокуратурата в Одрин внесе в съда обвинителен акт срещу 4-има заподозрени за контрабанден внос на 99 луксозни автомобила и настоя те да бъдат конфискувани, предаде БГНЕС.

Луксозните марки като "Ауди", БМВ, "Мерцедес" и др. са внасяни незаконно от България, организираната престъпна група ги е вкарвала като собствени през ГКПП Капитан Андреево-Капъкуле и Лесово-Хамзабейли. Граничните власти са потвърдили, че до момента през двата пункта контрабандно са преминали 200-300 коли. Четиримата заподозрени са били задържани в ареста и по-късно пуснати на свобода. 

Прокуратурата иска затвор за срок от 2 до 5 години заради големия брой автомобили от незаконния трафик, облагодетелстване от престъпна дейност и препитание от контрабанда. В обвинителния акт се посочва, че групата е плащала на шофьорите, които прекарват колите през границата, по 50 лева /равни на 120 турски лири/ или 100 лева /240 лири/. Превозните средства са внасяни в Турция или с редовни документи от официалните български /понякога и румънски/ институции, или с фалшифицирани и са предавани на определен от групата човек. Часове след доставките шофьорите са се връщали обратно в България без колите. 

Проучването на мобилния телефон на единия от автотрафикантите с инициали М.М.М. е показало, че снимки на автомобилите и на регистрационните им табели са изпращани на купувачи, водени са и пазарлъци за цените. 

Наказателният съд в Одрин е постановил конфискация на установените до момента коли, издирват се останалите.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).