Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Турция привика германския посланик заради "канализационен плъх" към Ердоган
Автор: Иван Христов 12:45 / 28.09.2022Коментари (0)562
©
Министерството на външните работи на Турция извика във вторник германския посланик в Анкара, за да протестира срещу коментари, направени от високопоставен германски политик, който оприличи президента Реджеп Тайип Ердоган на "малък канализационен плъх“, съобщава Reuters.

"Ние осъждаме най-категорично обидните изявления, направени от Волфганг Кубицки, заместник-председател на германския федерален парламент, за нашия президент [Ердоган] в реч по време на предизборната кампания за провинция Долна Саксония“, заяви говорителят на турското външно министерство Танджу Билгич в изявление.

"[Кубицки] е напълно лишен от политически морал и отговорност“, каза Билгич, добавяйки, че такива "неприлични изявления по същество дават представа за политическото и морално ниво на Кубицки и разкриват неговата вулгарност“.

Кубицки потвърди пред Reuters, че е направил коментара по време на предизборен митинг, докато се опитва да привлече вниманието към увеличаването на броя на нелегалните мигранти, движещи се от Турция по така наречения Балкански маршрут към Германия.

"Канализационният плъх е малко, сладко, но в същото време умно и хитро създание, което се появява и в детските приказки“, каза Кубицки, посочвайки като пример популярния анимационен филм "Рататуй“.

Кубицки, депутат от Свободната демократическа партия (СвДП), една от партиите в управляващата коалиция в Германия, каза, че Ердоган е сключил добра сделка за Турция, когато се е съгласил да ограничи броя на бежанците, влизащи в Европейския съюз през 2015 г.

"Но в същото време трябва да отбележим, че вълната от бежанци по Балканския маршрут [от Турция] отново се увеличава, което е предизвикателство за германската външна и вътрешна политика“, каза той.

Турция е кандидат за членство в ЕС, но преговорите отдавна са в застой поради разногласия по редица въпроси, включително представянето на Анкара с човешките права, миграцията и геополитиката.

Обидата на президента е криминално престъпление в Турция, където Ердоган и неговата управляваща партия на ПСР са на власт от две десетилетия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1601) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: