Турската лира отбеляза най-големия си срив от април

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:35 / 29.07.2020
966
Турските държавни банки са продали най-малко 2,5 млрд. долара, за да помогнат за стабилизирането на лирата тази седмица в опит да я защитят от отлива на чуждестранни инвестиции и търсенето на чуждестранна валута, стимулирано от нарастващия дефицит по текущата сметка, предава Bloomberg.

Въпреки това лирата загуби 1,5% от стойността си спрямо долара във вторник, след което ограничи спада си. В понеделник тя отбеляза най-големия си срив от април, приближавайки психологическата граница от 7 лири за долар.

Ръководени от турското правителство кредитори са продали най-малко 1,5 млрд. долара, за да подкрепят лирата във вторник, и около 1 млрд. долара в понеделник, съобщават запознати източници. Макар че кредиторите не коментират дейността си на валутния пазар, трейдъри твърдят, че подобни намеси може да задържат валутата в тесни граници повече от месец.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).