Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убитата Цветанка последвала Ивайло в САЩ от любов, жертвите вече са 5
Автор: Екип Varna24.bg 10:33 / 14.10.2019Коментари (1)2590
©
Кръстове са поставени пред блока, където е извършено петорното убийство, в памет на жертвите
Жертвите на стрелбата в Чикаго, при която бяха убити трима българи, вече станаха пет. Починала е още една жена, тежко ранена при инцидента. Това е 53-годишната Йоланда Топоска – сънародничка на нападателя, 67-годишен поляк, който от 15 години живее в блока. Жената издъхна от огнестрелните си рани в болницата в неделя вечерта.

Според информацията на полицията извършителят е познавал жертвите, които са му били съседи. Според разследващите не е имало спречквания между българите и него. Мъжът влязъл през открехнатата врата на апартамента на българите и ги застрелял докато те вечеряли семейно. След това се качил на горния етаж и там прострелял полякинята, която по-късно умира от раните си.

По неофициална информация на "Бгвойс" убийствата са извършени със собственоръчно сглобено оръжие. Полицията продължава изясняването на случая. Убитите са Ивайло Попов и Цветанка на около 45 години. Жената пристигнала в Чикаго след сватбата си с Ивайло преди около година. Той живее в Чикаго от над 15 години, а тя го последвала заради любовта и в търсене на нов живот и щастие.

В техния апартамент живеели и майката на Ивайло – Искра, както и нейният партньор – американецът Дейвид. Те също са убити в събота. От предишен брак Ивайло има дъщеря в тийнейджърска възраст, която също живее в града, а Цветанка има син, Даниел. Той също е живеел в апартамента, където е извършено престъплението.

През последната една година Цветанка е работила като учител в детската градина "Стелина“, а преди това в неделното училище "Джон Атанасов“. Жената е трябвало да бъде на работа днес сутринта. Директорката Стела Калайкова не знае как ще обясни на децата, че тяхната учителка вече я няма. Тя разказва, че и децата, и родителите много са обичали Цветанка.

"Загубата на такъв човек по такава нелепа причина за мен е ужасна трагедия. Случва се много често, но нямам обяснение защо се случва. И малко трудно… не знам колко време сега ще ни отнеме, за да може да асимилираме тази информация. До последно се надявах, че може би не е вярно“, споделя Калайкова.

"Не мога да го преживея сега, че това може да се случи на такъв млад човек, който е дошъл да си търси любовта в тази страна. Нов живот, да изгради друго семейство и да загине по този изключително нелеп начин по причина на някакви психопати, които живеят около нас и никой не ги забелязва“, добавя още тя.

Ивайло е работил в сервиз за смяна на автостъкла. Децата на убитото семейство събират дарения, за да пренесат телата обратно в България, където да бъдат погребани.  Средства могат да бъдат дарени тук. Нужни са 50 000 долара, до момента събраните средства са близо 15 000 долара.

"Отпрaвяме зов зa пaричнa помощ, тъй кaто тaзи четворнa трaгедия е финaнcово непоcилнa зa нaшето cемейcтво. Помогнете ни дa ги изпрaтим от този cвят, кaкто подобaвa.“, пишат децата им, подписали се като Дани и Иси.

Те разказват за вечерта на трагедията:  "Нищо неподозирaщите Цвети, Иво, Иcкрa и Дейвид cе бяхa cъбрaли нa cемейнaтa трaпезa, без дa знaят, че товa ще им бъде поcледнaтa вечеря нa този cвят. Те бяхa убити зверcки, зacтреляни, без никaквa милоcт от един индивид c пcихични отклонения“.



Още по темата: общо новини по темата: 2
17.10.2019 »
14.10.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
...."някакви психопати, които живеят около нас и никой не ги забелязва" Това е.. истината и страшната действителност!:(
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: