Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Украйна се готви за пълномащабна война с Русия
Автор: Екип Varna24.bg 14:58 / 25.02.2018Коментари (10)10605
©
Украйна е готова да отблъсне "пълномащабна агресия" от страна на Русия. Това заяви за украинската секция на "Радио Свобода" началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) армейски генерал Виктор Mуженко. "Експертите определят готовността на Русия (за мащабна война) след три години, а ние определяме както различните срокове на готовност и различните мащаби на провокационни действия, така и възможността от широкомащабна операция, широкомащабна агресисия по отношения на Украйна.

Вече сме разработили планове за различни варианти, като се вземат предвид заплахите, които съществуват около Украйна, и подготвяме войските за отбраната на нашата страна ", каза той. Муженко подчерта, че Украйна трябва да е готова да отблъсне агресия по всяко време. "Трябва да сме готови и в този момент, и утре, и след седмица, година, три години и дотогава, докато тази заплаха изчезне по отношение на Украйна. Искам да кажа заплахата от военна агресия срещу Украйна ", заяви ръководителят на Генералния щаб на страната. Муженко обаче допълни, че обещаните танкове украинско производство "Оплот" ще пристигнат на разположение едва в края на тази година. "Очаквахме ги в края на миналата - началото на тази година, но на базата на определени технически причини, т.е. от възможностите на нашата отбранителна индустрия, ние предполагаме, че тези танкове ще получим до края на 2018 г." - обясни той. По-рано,шефът на украинския Генерален щаб каза, че Киев завършва антитерористичната операция в районите на Донецк и Луганск и променя формата на военната операция в региона.

"Ще преминем към операции на Обединените сили", каза Муженко. Управлението на операцията на обединените сили ще бъде поверено на специално създаден щаб, подчерта той. Според Муженко промяната във формата ще позволи "по-ефективно и в рамките на правното" да се задействат военнослужещите от въоръжените сили. През последните дни около подписването на закона за реинтеграцията на Донбас в Киев зачестиха воинствените изказвания.

Бившия министър на отбраната на Украйна Валерий Гелетей отново обеща да проведе военен парад в Севастопол. Това той заяви в интервю за украинското издание Сегодня.ua. На въпрос ще стане ли по внимателен в изказванията си, след като през 2014 г. предрече тържествен марш на украински военни в Севастопол, а такъв още не се е състоял, Гелетей отговаря: "Искрено вярвам в победата на Украйна и че в чест на тази победа в Севастопол ще проведем военен парад и Крим ще бъде върнат на Украйна. Мога да повторя същото след още 2 и половина година без да променя нито една дума", увери пълководецът.

Преди него пък депутатът от Върховната рада Андрей Тетерук заяви, че украинската армия е способна да победи руската и да премине в тържествен марш в центъра на Москва.




Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много укропитеци са дали минуси тук, или просто са си прости краварофили. Аз също не харесвам ватенките, но съм реалист.
+2
 
 
На края на библията има един пасаж " блажени са вярващите " ! Не е за вярване , че такава голяма вяра имат украинските управници за победа над Русия ! Не е за вярване , че брат срещу брата ще застане !
0
 
 
Тези Украинци много взеха да фантазират бре,ми те подминаха и македонците,то бива бива изхвърляне ама то това тяхното няма мярка.Русия в момента ако кихне украинците ще хванат двойна бронхопневмония без скорошни изгледи за оздравяване.Защо ли се вземат толкова на сериозно направо не ми се мисли.Без да съм русофил и без да защитавам някой,но руския военнопромишлен комплекс е във такъв възход,че направо не ми се мисли с тази авиация която имат руснаците за най много два часа ще маршируват на центъра на Киев.
+2
 
 
Все някой трябва да покаже на ши*аната руска паплач че не е най- велика на планетата. Мръсни, гадни впиянчени орки! Само дето тук някой, начело с лудото коле ги смятат дори за християни! е*ати абсурда!
0
 
 
Странно е да четем за техните изказвания. Виктор Муженко открито заяви, за пореден кой ли път, че няма руски войски в Донбас. А Гелетей се прослави с това, че неговите войски се озоваха в "чувал" край Иловайск. Ако наистина започне война на Украйна с Русия, ще има доста прегазени полски граничари в буквалния смисъл от тълпите бягащи украинци.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: