Украйна се обиди на "Епъл", показвал Крим като руска територия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:03 / 28.11.2019
1029
Украйна разкритикува "Епъл“, че показва анексирания Кримски полуостров като част от Русия и че на технологичния гигант "не му пука“ за болката на украинския народ, предаде АФП.

В сряда руските депутати обявиха, че "Епъл“ се е съобразил искане на Москва Крим да се показва като руска територия на карти и приложения за времето.

Украинският външен министър Вадим Пристайко настоя в Туитър американската компания "да си гледа технологиите, тъй като глобалната политика не е силната ѝ страна“:

"Представете си, че най-големият ви враг открадне ваши дизайни и идеи, години на работа и част от сърцето ви, а след това на някой невежа не му пука за вашата болка. Така се чувстваме ние, когато наричате Крим руска земя“.

От вчера полуостровът и най-големите му градове – Симферопол и Севастопол, са показвани като руска територия на приложенията на "Епъл“, когато се използват в Русия.

Гугъл от свoя страна не идентифицира Крим нито като руски, нито като украински на своите карти. Русия го анексира през 2014 г. в стъпка, която бе осъдена от по-голямата част от глобалната общност.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).