Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Украинците превърнаха бирени кенчета в смъртоносно оръжие
Автор: Рени Томович 14:29 / 20.02.2023Коментари (0)1020
© TV.2
Виждайки бирени кутии на позициите на украинските войници, кореспондентът на датската TV2 първо само се усмихна. Но бързо разбра, че пред него има смъртоносно оръжие. Консервите са пълни с шрапнели и са предназначени да убиват хора. Журналистът оцени високо "изобретателността" на украинците, пише датската ТV2.

Кореспондентът на TV2 Расмус Тантолд и фотографът Саймън Борг се убедиха в това сами, когато посетиха позициите на украинските войници и посетиха казармите близо до фронтовата линия край Донецк.

Тук се правят импровизирани дронове с импровизирани средства, които понякога се наричат ​​самоубийци или камикадзе. Дори кутиите от датската бира Tuborg се използват като "строителни материали".

"Пускаме ги срещу руските войници. Шрапнели се разпръскват и удрят възможно най-много хора", обяснява украинският войник Руслан.

Работи по следния начин: Войници пълнят кутия бира Tuborg с малки железни топчета и прикрепят към нея експлозиви, след което изстрелват получения снаряд с дрон.

Обхватът на такъв дрон е около шест километра. На практика това означава, че украинските военни могат да взривят своите самоделни бомби директно над руските позиции.

Расмус Тантолд казва, че не е имал представа, че бирени кутии могат да бъдат превърнати в такива оръжия, докато внезапно не ги е видял на маса в украинска казарма.

"Първоначално просто се усмихнах и си помислих: "Е, това са още глупости“. Но бързо ми стана ясно, че това изобщо не е смешно: това е смъртоносно нещо“, казва той. "Консервите са пълни с шрапнели и са предназначени да убиват хора – хора, които може би изобщо не са искали да се бият. Които оставиха майки, сестри, братя.

Кореспондентът обаче подчертава, че, уви, това е естеството на конфликта и украинците нямат друг избор, освен да бъдат креативни, защото няма достатъчно боеприпаси.

"Трябва да сте все по-умни, защото руснаците числено ги превъзхождат както в жива сила, така и в артилерия“, казва той.

Руснаците също използват дронове камикадзе. Но, според Расмус Тантолд, те са произведени в Иран и по отношение на смъртоносна сила значително превъзхождат домашните украински.

Боеприпасите са на първо място в дневния ред не само за украинските войници на фронта.

Във вторник и сряда в Брюксел се проведе срещата на върха на НАТО, на която членовете на алианса се договориха да засилят отбранителното производство, за да увеличат доставките на боеприпаси за Украйна.

В същото време Дания и редица други страни в сряда се споразумяха за нов пакет от помощ за Украйна на стойност 1,7 милиарда датски крони [около 240 милиона долара].

Тези пари ще отидат за зенитно-ракетни и артилерийски боеприпаси, безпилотни самолети, както и оборудване и резервни части за електронна борба.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: