Установиха за колко време се прави добро впечатление на първа среща

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 11.02.2021
925
Канадски учени установиха, че хората, които си устройват първа среща, разполагат само с три минути, за да направят добро впечатление. Учени от Монреал поканили 372 доброволци за участие в сеанси за запознанства. На първа среща те трябвало да дадат оценка на партньора за не повече от 3 минути.

Преди всеки сеанс участниците трябвало да попълнят въпросник, за да се установи техният характер и тяхното чувство за благополучие. Твърденията им трябвало да бъдат валидирани от приятели или от членове на семейството им.

Екипът на Лорън Кер от университета "Макгил" направил така, че след всеки 3-минутен сеанс участниците давали оценка за личността на партньора. След това тя била сравнявана с тази от предварителния въпросник.

Повечето от участниците отгатвали предварителните данни за нула време, съобщава Нова тв. Най-лесно разпознаваемите персони били по-заможните, с високо чувство за самоуважение и удовлетвореност от живота. Експериментите били проведени в района на Монреал в периода 2017-2018 година преди избухването на пандемията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).