Ужасът в камиона-ковчег е бил пълен! Хората са преживели нещо неописуемо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:41 / 23.10.2019
2173
Една от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона "Скания“, пристигнал във Великобритания от България, е замръзване до смърт, съобщава "Дейли Мейл“. 

От полицията обясниха, че камионът е влязъл на острова от пристанище Холихед в Уелс като вероятно преди това е пристигнал с ферибот от Ирландия. В Холихед камионът е влязъл в събота, което означава, че е много вероятно да е престоял цели четири дни в Грейс, където беше открит, преди някой да информира властите.  

Засега няма яснота дори кой пръв е повикал линейките, пристигнали на мястото.   Смята се, че вътрешността на камиона може да е била замразена до минус 25 градуса по Целзий. Ричард Бърнет, изпълнителен директор на транспортна асоциация, обяснява, че ако камионът е бил замразен, условията вътре биха били "абсолютно ужасяващи“ и биха убили всеки човек доста бързо.  

"Било е тъмно. Ако хладилникът е бил включен, е било ужасно студено.   Единственото място за ходене до тоалетна е било в задната част на ремаркето. Можете да си представите, ако са били там с дни, че е имало фекалии и урина“, посочва той.  

Според запознати, камионът най-вероятно е напуснал континентална Европа през Шербур или Роскоф във Франция, след което е пристигнал в Рослър в Ирландия и е продължил по пътя към Дъблин. Някои твърдят, че камионът е пристигнал в Белфаст и оттам е продължил  към Дъблин. От Дъблин с ферибот е стигнал до Холихед, след което се е озовал в Грейс, източно от Лондон. На място са изпратени пет линейки, екип за реагиране при наличие на опасни вещества и въздушна линейка. Забелязани са и коли на Червения кръст, съобщава "Скай нюз“, цитирана от "Блиц". В разследването вече са се включили и служители на Националната криминална агенция.

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
15.09.2020 Осъдиха 7 души за трагедията с камиона-ковчег във Великобритания
26.11.2019 Шофьорът на камиона-ковчег се призна за виновен
09.11.2019 Ясна е самоличността на жертвите от камиона на смъртта
07.11.2019 Всички жертви от камиона-ковчег в Англия са виетнамци
04.11.2019 Виетнам арестува 8 души заради камиона на смъртта с българска регистрация
31.10.2019 Това са братята, издирвани заради камиона на ужасите с българска
регистрация
Още новини от Международни новини:
"Най-очакваното зрелище в процеса срещу Тръмп": Сторми Даниелс оп...
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
ВВС на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкустве...
Le Monde: Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банка...
Един загинал и шестима ранени при стрелба в предградие на Париж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).