В Австралия протестират, искат Полфрийман да се върне у дома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
15:32 / 11.10.2019
1040
Десетки австралийци се събраха на протест пред сградата на кметството в Сидни с искане убиецът Джок Полфийман да бъде върнат в родината си.

Oрганизации, наблюдаващи спазването на човешките права, настояват българските власти да обяснят защо го държат задържан в Бусманци, след като апелативният съд го е освободил от затвора, макар и предсрочно.

Искането на Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийство в България, да бъде освободен предсрочно, предизвика политическа буря в страната, както и в родния град на Полфрийман, пише електронното издание 9news.

Според българското законодателство съдебното решение за предсрочно освобождаване е окончателно и обикновено не се обжалва, както се случва с Полфрийман.

Ако Джок Полфрийман е задържан в Бусманци само за да чака решение на Върховния касационен съд (ВКС) за възобновяване на делото му за предсрочното освобождаване, то това е произвол, отбелязва изданието.

Виж коментарите (7)
Още новини от Международни новини:
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
Земетресение разтърси района край Солун
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
15 българи арестувани в Испания, ето каква е била незаконната им ...
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).