Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Европа започна "По обяд срещу Путин" 
Автор: ИА Фокус 14:40 / 17.03.2024Коментари (0)1379
В неделя президентът Владимир Путин ще затвърди властта си на изборите в Русия, които със сигурност ще му донесат категорична победа, въпреки че някои негови опоненти организираха символичен протест по обяд пред избирателните секции срещу управлението му.

Хора започнаха да се събират пред избирателни секции в Русия, но и в чужбина, след като Юлия Навалная, вдовицата на бившия опонент на Путин Алексей Навални, призова за организиране на протест в неделя, в третия и последният ден от президентските избори в Русия. Протести се провеждат в София, Букурещ, Хелзинки и редища други градове. Кадри от опашките с протестиращи се разпространяват в социалната медия Х и от международни информационни агенции, сред които Тhe Guardian, Reuters.

Путин, който дойде на власт през 1999 г., е на път да спечели нов шестгодишен мандат, който, ако завърши, ще му позволи да изпревари Йосиф Сталин и да стане най-дългогодишният лидер на Русия от повече от 200 години.

Изборите се провеждат малко повече от две години след като Путин предизвика най-смъртоносния европейски конфликт след Втората световна война, като нареди нахлуването в Украйна. Той я определя като "специална военна операция".

Войната е надвиснала над тридневните избори: Украйна многократно атакува петролни рафинерии в Русия, обстрелва руски региони и се опитва да пробие руските граници с марионетни сили - ход, който Путин заяви, че няма да остане ненаказан.

Въпреки че преизбирането на Путин не е под въпрос предвид контрола му над Русия и липсата на реални претенденти, бившият шпионин на КГБ иска да покаже, че има огромната подкрепа на руснаците.

Кремъл се стреми към висока избирателна активност. Няколко часа преди затварянето на избирателните секции в 18:00 ч. избирателната активност в цялата страна надхвърли нивата от 2018 г. - 67,5 %.

Поддръжниците на Алексей Навални, който почина в арктически затвор миналия месец, призоваха руснаците да излязат на протест "Обяд срещу Путин", за да покажат несъгласието си с лидера, когото определят като корумпиран автократ.



Още по темата: общо новини по темата: 7
25.04.2024 »
21.03.2024 »
18.03.2024 »
18.03.2024 »
17.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: