В последния момент: Има търговска сделка за "Брекзит"!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:10 / 24.12.2020
1392
Европейският съюз и Великобритания постигнаха споразумение за търговските си отношения, само седмица преди Обединеното кралство да напусне единния пазар, съобщава "Ройтерс".

Агенцията се позовава на източник от "Даунинг Стрийт", според когото вече има яснота по отношение на паричните транзакации, границите, търговията и риболова.

"Сделката осигурява всичко, което беше обещано на британската общественост по време на референдума през 2016 г. и на изборите миналата година. Върнахме контрола върху парите, границите, законите, търговията и морското си пространство“, се казва в изявление на "Даунинг стрийт".

"Подписахме първото споразумение за свободна търговия, основаващо се на нулеви тарифи и нулеви квоти, което някога е било постигано с ЕС", се казва още в изявлението. Смята се, че Великобритания и ЕС са постигнали напредък по разрешаването на най-спорните въпроси, включително правата за риболов и мерките за "равни условия“, насочени към предотвратяване на нелоялна конкуренция.

"Сделката също така гарантира, че вече не сме обвързани с правилата на ЕС и всички наши ключови червени линии за връщане на суверенитета са постигнати. Това означава, че ще имаме пълна политическа и икономическа независимост на 1 януари 2021 година", съобщават от "Даунинг стрийт".

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).