Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валери Герасимов: Съвременна Русия не е виждала такава интензивност на военните действия
Автор: Иван Христов 12:45 / 24.01.2023Коментари (0)2516
©
Началникът на Генералния щаб и новият командващ руските войски във войната заяви в интервю пред "Аргументи и факти“, че съвременна Русия не е познавала такова ниво и интензивност на военните действия, които се водят в зоната на бойните действия в Украйна.

"Съвременна Русия никога не е познавала такова ниво и интензивност на военните действия. Нашата страна и нейните въоръжени сили днес се противопоставят на почти целия колективен Запад“, заяви Герасимов.

Той признава, че "системата за мобилизационна подготовка в Русия не беше напълно адаптирана към новите съвременни икономически отношения“. "Така че трябваше да поправим всичко в движение“, добави той.

Валери Герасимов беше назначен на 11 януари за командир на обединената руска групировка в Украйна. Заместник на г-н Герасимов стана Сергей Суровикин, който оглавяваше силите от 8 октомври 2022 г.

Планът за изграждане и развитие на руските въоръжени сили се коригира при появата на нови заплахи, каза Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб и ръководител на военната операция в Украйна. Според него такива заплахи са били плановете на Финландия и Швеция да се присъединят към НАТО и "използването на Украйна като инструмент за водене на хибридна война“ срещу Руската федерация.

В интервюто за "Аргументи и факти“ Герасимов говори за плана за строителство на руските въоръжени сили – той предвижда мерки за "реализиране на перспективни направления на развитие“ на армията и осигуряване на отбраната на страната. Документът е одобрен от президента и може да бъде "коригиран в случай на промени в съществуващите и възникване на нови заплахи за военната сигурност".

"Днес такива заплахи станаха стремежите на Северноатлантическия алианс да се разшири за сметка на Финландия и Швеция, както и използването на Украйна като инструмент за водене на хибридна война срещу нашата страна“, заяви началникът на руския Генерален щаб.

Според Герасимов, Кремъл е възложил да се коригира планът, за да се "неутрализират тези заплахи". Корекцията  е одобрена от президента Владимир Путин на разширено заседание на колегията на Министерството на отбраната. Русия е решила да създаде два нови военни окръга (Московски и Ленинградски), да сформира три мотострелкови дивизии в състава на комбинирани оръжейни формирования в анексираните от Украйна Херсонска и Запорожка област и армейски корпус в Карелия. "Основната цел на тази работа е гарантирана защита на суверенитета и териториалната цялост на нашата страна и създаване на условия за нейното прогресивно социално-икономическо развитие“, добави Валерий Герасимов.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: