Великобритания не иска повече отсрочки по Brexit

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:45 / 24.04.2020
882
Великобритания отказа всякакви нови отсрочки след приключване на процеса по излизане от ЕС. Това обяви главният преговарящ на ЕС Мишел Барние на брифинг след следващия кръг от преговори за Брекзит, който се проведе дистанционно.

"Правителството на Обединеното кралство отказа всяко забавяне на окончателното оттегляне от европейския пазар, което е планирано за 31 декември 2020 г. Това е датата на икономическия Брекзит, краят на преходния период след политическия Brexit (1 февруари 2020 г.)", каза Барние.

В същото време той също заяви, че Обединеното кралство забавя работата по подготовката на споразумение за бъдещите отношения с общността след преходния период за оттегляне от нейния състав.

"Великобритания забавя процеса на преговори. Тази седмица тя отказа да започне конструктивни преговори по четирите ключови точки, които са залегнали в политическата декларация на Брюксел и Лондон", каза Барние.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
ВВС на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкустве...
Le Monde: Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банка...
Един загинал и шестима ранени при стрелба в предградие на Париж
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен
Европейските зелени ще се борят за по-зелена и по-социална Европа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).