Великобритания се мота с напускането на ЕС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 14.08.2016
1075
Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да бъде отложено до края на 2019 г., тъй като агенциите, отговарящи за този процес, няма да успеят да се подготвят, пише днес вестник "Сънди таймс".

Към този момент началото на преговорите за прилагането на член 50 от Договора от Лисабон, който предвижда излизане на страна от ЕС, е планирано за началото на 2017 г. "Въпреки силния политически натиск, на нея (Тереза Мей, която е министър-председател, бел.ред.) може да й се наложи да отложи началото на процеса, тъй като новите агенции - за излизане на страната от ЕС и международната търговия, няма да бъде готов", цитира вестникът свой източник.

По-рано се предполагаше, че процесът за излизането на страната от структурите на ЕС ще бъде завършен до началото на 2019. На референдума на 23 юни, по-голямата част от Англия и Уелс гласуваха за излизане на Великобритания от ЕС. Очаква се, че процедурата ще отнеме около две години. Гласуването открои противоречията в общото настроение между тези две съставни части на кралството и Шотландия и Северна Ирландия от друга страна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са "на...
Заподозреният за покушението срещу Роберт Фицо ще се изправи пред...
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Финансистът Иван Такев: Увеличението на митата върху китайски сто...
Състоянието на Роберт Фицо е "критично", вицепремиерът ще поеме н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).