Велизар Шаламанов: Русия се опитва да отклони вниманието от очертаващата се загуба в Украйна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
01:37 / 25.06.2023
995
Това, което мога да кажа е, че основното оръжие на Русия е дезинформацията, пропагандата, както и всякакъв вид отвличащи действия, така че не бих изключил, че и това е част от този тип действия. Затова най-важното е нашето внимание да не се отклонява от основната цел, а това е подкрепа за Украйна, с цел украинските въоръжени сили да изтласкат до последния войник руснаците от окупираните територии в това число и Крим. Това заяви бившият министър на отбраната и специалист по национална сигурност доц. Велизар Шаламанов в ефира на Радио "Фокус"

"Нека да разглеждаме случващото се, като опит на Русия да отклони вниманието от очертаващата се загуба на авантюрата в Украйна , която започна 2014 година, именно от "Вагнер". Всичко, което прави Русия е с цел да отвлече вниманието от катастрофалните си загуби в тази авантюра. Да раздели Запада, за да ограничи и спре подкрепата за Украйна и помощта за Украйна. Затова не трябва да забравяме нашата основна цел - свобода за Украйна и свобода за Европа. Всичко друго, което е вътрешно-руски въпрос, преди всичко трябва да си го решават руснаците. Надявам се, че те могат да намерят решение поне на вътрешно-руските си проблеми, защото когато са ангажирани с проблеми извън Русия, това обикновено води до огромни човешки трагедии.", добави още Шаламанов.

Според него има сериозен повод за притеснение у нас предвид случващото се в Русия и Украйна. Причините са агресивните намерения на Русия в района, използването на хибридни операции - от кибероперации, дезинформация, та чак до реални саботажи. 

"Русия ще продължи да използва такива действия в страни като България, докато не се случи коренна промяна в Кремъл. България е най-уязвимата страна в Югоизточна Европа между Украйна и Сърбия", категоричен е Велизар Шаламанов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение от 6,4 по Рихтер разтърси Мексико
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Любима страна на българите не спира да се тресе! Регистрирани са ...
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...
Любимата напитка на българите поскъпна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).