Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Virgin Galactic продаде още 100 космически билета
Автор: Екип Varna24.bg 10:13 / 09.11.2021Коментари (0)502
©
Virgin Galactic е продала около 100 билета на желаещи космически туристи. Откакто основателят на компанията Ричард Брансън летя до космоса миналото лято, компанията се радва на небивал интерес за космически туризъм. Очаква се първите комерсиални полети в Космоса да започнат до края на 2022 г., съобщи компанията, цитирана от АФП.

Текущата цена на място в космическия кораб е 450 000 долара на място - доста по-скъпо спрямо 200 000- 250 000 долара, платени от около 600 клиенти от 2005 до 2014 г.

Общо компанията вече е продала 700 билета. "Ние навлизаме в период на подобряване на автопарка за пътуване към Космоса с ясна визия за увеличаване на издръжливостта, надеждността и предсказуемостта на нашите превозни средства в подготовка за комерсиални полети през следващата година“, каза главният изпълнителен директор Майкъл Колглазър.

"Търсенето на космически пътувания е много високо и ние продавахме места доста по-бързо от очакваното", допълни Колглазър.

Създадена през 2004 г., Virgin Galactic се стреми да печели от космически туризъм. През миналия юли Брансън изпревари с няколко дни собственика на Blue Origin Джеф Безос в тяхната милиардерска космическа надпревара. Оттогава, обаче, компанията, която осъществява полети от пустинята в Ню Мексико, е изправена пред неуспехи. През септември компанията беше критикувана, след като Федералната авиационна администрация (FAA) установи, че юлският полет се е отклонил от определеното му въздушно пространство и Virgin Galactic не е съобщила за "произшествието“.

През октомври Virgin заяви, че отлага с няколко месеца мисия с членове на италианските военновъздушни сили, след като лабораторни тестове са показали, че някои материали, използвани в нейните превозни средства са под необходимите изисквания за якост. В момента компанията е в процес на подобряване на своите превозни средства.

За разлика от Blue Origin и SpaceX - основните му конкуренти в зараждащия се сектор на космическия туризъм, - Virgin Galactic разполага с масивен ракетоносител, който излита хоризонтално, набира голяма височина, и освобождава космическа капсула с ракетно задвижване, която след това се издига в космоса.

Цената на билетите за суборбиталната ракета New Shepard на Blue Origin, която може да прекара около 10 минути в Космоса и да се върне обратно, е неизвестна, но вероятно ще бъде значително по-висока. Онлайн търг за първото място беше продадено за 28 милиона долара, но победителят отложи полета си.

Местата на борда на Crew Dragon на SpaceX, който се изстрелва на върха на огромна ракета Falcon 9, и също е сертифициран от НАСА да превозва астронавти до Международната космическа станция, вероятно ще струват десетки милиони долари.

През септември компанията на Илон Мъск разходи четирима частни туристи на тридневна орбитална мисия, спонсорирана от милиардера за онлайн плащания Джаред Айзъкман.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: