Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте защо Чарлз III е бил подиграван в училище
Автор: Екип Varna24.bg 19:55 / 02.05.2023Коментари (0)707
Чарлз скоро официално ще стане крал. Пищна церемония ще се състои на 6 май по повод неговата коронация. Много неща за новия крал се знаят, но има някои любопитни факти, които не са така известни. Ето някои от тях: 

Крал Чарлз III е роден в Бъкингамския дворец на 14 ноември 1948 г. Чарлз може да е последният владетел на Англия, който не е роден в болница. И двамата му синове принц Уилям и принц Хари са родени в крилото Lindo на болницата St Mary's в Падингтън, Лондон. Принц Джордж, който в момента е вторият в наследяването на престола, също е роден в болницата "Сейнт Мери".

Чарлз беше първият кралски наследник, получил образование извън двореца. Младият принц посещава училище Hill House в Лондон, където се смесва с други ученици. По-късно той се прехвърля в Cheam School в Хемпшир, училище-интернат, което е посещавал баща му принц Филип.

Според Vanity Fair, Чарлз изпитва носталгия във времето, прекарано в училище и изпраща писма до вкъщи всяка седмица. Съобщава се също, че е бил тормозен в училище от други деца, които са му се подигравали заради щръкналите уши и теглото му. Чувствителен и не особено надарен в спортно отношение, Чарлз предпочитал собствената си компания и обичал да рисува.

Чарлз е един от най-успешните художници на Острова. Подобно на своята пра-пра-пра-баба кралица Виктория, новият крал е запален художник. Той предпочита акварели и рисува сцени с природна красота, като планини и езера. Въпреки че се описва като "ентусиазиран аматьор“, той е почетен член на Кралската академия и Кралското акварелно общество, а картините му са продадени за повече от 2 милиона долара.

Любимите храни на Чарлз. Бивш кралски готвач каза пред Delish, че типичната кралска закуска включва сливи от собствената му градина и гранола. Той сподели още, че едно от любимите ястия на Чарлз е агнешко с ризото с гъби. Чарлз наруши кралския прецедент, като присъства на ражданията на двете си деца. Принцеса Даяна беше първата кралска особа, която роди в болница - беше обичай членовете на кралското семейство да раждат в двореца. Чарлз присъствал на раждането на двамата си сина, което нарушава кралския прецедент.

Съобщава се, че Даяна и Чарлз не са имали съгласие как да се казва първият им син. Според самата Даяна в книгата на Андрю Мортън "Даяна: Нейната истинска история“, Чарлз първоначално е искал Уилям да носи името Артър.

Чарлз е едновременно кръстник и пастрок на първия син на Камила. Докато Чарлз служи в Кралския флот, Камила се сгодява за кавалерийски офицер от армията Андрю Паркър Боулс. Те се женят през 1973 г., но двойката остават добри приятели с принца.

Камила и Чарлз останаха свързани през годините, което може би доведе до разпадането на двата им брака. Чарлз и Камила се ожениха официално след години ухажване на 5 април 2002 г. 

Чарлз е заклет природозащитник и наскоро пое нова роля като рейнджър на парка Windsor Great Park. 

Чарлз е бил любител на градинарството и природата през целия си живот.

"Просто идвам и говоря с растенията, наистина – много е важно да говоря с тях, те отговарят, разбирам“, каза тогавашният принц в интервю от 1986 г. Чарлз също така наскоро похвали усилията на най-малкия си син принц Хари за осведоменост относно изменението на климата и ангажимента на неговата благотворителна организация Archewell.

Сега Чарлз пое роля, изпълнявана преди от баща му принц Филип, да бъде рейнджър на Windsor Great Park, едно от най-старите поземлени имоти в Англия.



Още по темата: общо новини по темата: 146
31.01.2024 »
08.09.2023 »
04.09.2023 »
30.05.2023 »
26.05.2023 »
29.04.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: