Все повече българи анулират екскурзии заради коронавируса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:46 / 03.02.2020
1029
Броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус надмина 17 000 души, а починалите вече са 361. Извън Китай има повече от 150 болни от вируса и един починал във Филипините.

Общо в 24 държави по света са регистрирани случаи на коронавируса. Най-много са в Япония - 20, следвана от Тайланд с 19 и Сингапур - с 18. В Европа - най-много са болните в Германия - 10, шестима във Франция и по двама в Италия и Великобритания.

Епидемията се отрази на китайските финансови пазари. След като отвориха за първи път днес сутринта след Лунарната нова година, индексът в Шанхай се срина с 8%. Най-големият спад за един ден от повече от 4 години насам, съобщава Нова телевизия.

В България короновирусът не подмина и туристическия бранш. Заради разпространението му и препоръката да не се пътува до тази дестинация наши сънародници се отказват от екскурзиите си до Китай и региона.

"В момента има анулирани пътувания, които са до края на февруари месец. За след февруари нямаме откази за момента. Никой не може да каже засега за какъв период от време не трябва да се пътува", обясни Любомир Николов, служител в туристическа фирма.

"Ако някой е записан за групова екскурзия, агенцията му предлага алтернативи - връщане на сумата или нова дестинация. Ако клиент се откаже, но няма официална информация, която да подкрепя това решение, той следва да получи неустойките, както са по договор", добави Николов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).