Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Въпросът, който вълнува всички след бомбения атентат в Анкара: Кой е извършителят?
Автор: Екип Varna24.bg 16:02 / 01.10.2023Коментари (0)649
©
След осуетения бомбен атентат в Анкара в медийното пространство започна да се задава въпросът - кои сили стоят зад опита за атентат, пише турският TGRT Haber.

Атентатът, е следствие от операциите на Турция срещу престъпни организации, пише турската медия, които се простират от тероризъм до трафик на наркотици,

победата на Азербайджан в Карабах, разкриването на 3 хил. тайни членове на ФЕТО и тежките удари, нанесени на ПКК.

На1 октомври Турция се събуди от експлозия в Анкара. Около 9:30 ч. местно време (съвпада с българското) двама мъже се опитах да атакуват Главна дирекция по сигурността на Министерството на вътрешните работи на Турция.

В изявление по повод нападението, което съвпадна с деня на откриването на Великото национално събрание на Турция, министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви: "Двама терористи в автомобил пред входната врата на Министерството на вътрешните работи, извършиха бомбено нападение. Единият от терористите се самовзриви, а другият е неутрализиран. По време на престрелката двама наши полицейски служители бяха леко ранени".

След нападението се появи въпросът кой стои зад опита за атентат, а моментът на нападението увеличи броя на обичайните заподозрени.

ПКК стои зад подобно нападение в Мерсин миналата година. На 6 септември 2022 г., около 22:40 ч., бойци на ПКК откриват огън и извършват бомбено нападение срещу сграда на полицията. В резултат на нападението загива 1 полицейски служител. Двамата нападатели детонират експлозивите, които носят и загиват на на място. Отговорността е поета от ПКК на 29 септември 2022 г.

ПКК е и първият заподозрян за днешното нападение. Въпреки това насочването на арменското лоби към Турция след успешната "антитерористична операция" на Азербайджан срещу Армения напомни за арменските банди, подкрепяни от много държави като Иран.

Освен това успешните операции срещу организациите на организираната престъпност след встъпването в длъжност на министъра на вътрешните работи Али Йерликая, както и разконспирирането на 3 хил. членове на ФЕТО в полицията през последните дни, са други събития, които привлякоха вниманието по отношение на времето на нападението.

Междувременно министърът разпореди да се прекъснат всички предавания на телевизионните канали от мястото на опита за атентат от 1 октомври и нареди кадрите в социалните мрежи да бъдат незабавно свалени.



Още по темата: общо новини по темата: 4
02.10.2023 »
01.10.2023 »
01.10.2023 »
01.10.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Зелен преход
Земетресения в България
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: