Задържаха 16 афганистанци, преминали нелегално българо-сръбската граница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:55 / 16.04.2016
762
Сръбската полиция задържа 16 афганистанци, които са преминали нелегално българо-сръбската граница. Те са признали, че са дошли от България и за това са платили няколко хиляди евро на трафиканти, предаде БГНЕС.

Афганистанците възнамерявали да се отправят към Виена. "Предполагам, че тези хора са жертви на трафиканти на хора", каза Радош Джурович от центъра за защита и подпомагане на търсещите убежище. Нелегалните мигранти бяха задържани в една къща във Вождовац.

При пристигането на полицията в двора на къщата е имало пет деца, но при опитът им да влязат в къщата мигрантите са заключили вратата. Няколко "представители" на афганистанците известно време преговарят с полицейския инспектор, но след провала на преговорите полицаите са разбили вратата. Много бързо от къщата са излезли 11 души - 8 мъже и 3 жени. В момента всички те се намират в ареста.

Сръбската полиция твърди, че е "разбила мрежа за трафик на хора и че къщата във Вождовац е била използвана за тази цел повече от година".


Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Путин готви военна офанзива през лятото, смята журналистът Валери...
Каква заплата получава един евродепутат?
Силяновска се опитва да се представи като независима, смята Викто...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Експерт с важна информация за понижаването на лихвите на Европейс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).