Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Захарова сравни поведението на САЩ в Украйна с вълка от приказката за седемте козлета
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 12.10.2022Коментари (0)829
©
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи как "САЩ, които собственоръчно извършиха два фактически антиконституционни държавни преврата в Украйна и, доставяйки там оръжие, и плащайки за всички видове техника, военно-техническа подкрепа и помощ на режима в Киев, в същото време говорят за мир", съобщава ТАСС.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова сравни действията на САЩ по украинската криза с поведението на вълка от приказката "Вълкът и седемте козлета".

Белият дом заяви във вторник, че администрацията на САЩ не търси конфликт с Москва и не иска боевете в Украйна да станат ядрени, което би било катастрофа за всички. В сряда Захарова беше попитана в ефира н каква позиция е заел сега Вашингтон, дали я е променил, има ли поле за преговорния процес.

"Помните, нали? "Деца, деца, майка ви дойде, мляко донесе“, цитира дипломатът приказката "Вълкът и седемте козлета“. "Само отвори вратата и я пусни. Това е горе-долу същото, - описа ситуацията Захарова. - Такава история за това как "миролюбивите" САЩ, които със собствените си ръце извършиха два всъщност антиконституционни държавни преврата в Украйна и, доставяйки там оръжие и плащайки за всички видове техническо, военно -техническа подкрепа и помощ на режима в Киев, говорят за мир " .

"Така винаги се случва. Това, разбира се, е просто една Нобелова награда за мир, според мен. Това е нещо толкова антилогично“, отбеляза официалният представител на руското външно министерство.

Тя посочи, че "невъзможно е, от една страна, да се доставят оръжия на една конфликтна страна, въпреки факта, че тази страна изповядва мизантропска идеология, облечена е със символи, свастика, постоянно се позовава на времената на Втората световна война. Война, черпейки вдъхновение от там под формата на националистически батальони, под формата на техните символи и в същото време на тази държава [САЩ], която стои зад всичко това, да декларира, че е миролюбива и не иска влошаване на ситуацията. Това просто е лъжа“, в заключение казва Захарова.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зърнената сделка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: