Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Западът изпраща Коледен пакет военна помощ на Украйна
Автор: Иван Христов 13:10 / 06.01.2023Коментари (0)545
©
САЩ и Германия ще изпратят бойни машини на пехотата в Украйна, обявиха двете страни в четвъртък, решения, които биха могли да проправят пътя на Запада да даде на Украйна това, което наистина иска - западни танкове, пише Politico.

Белият дом обяви, че планира да изпрати на Украйна бойната машина Bradley Fighting Vehicle, верижна бронирана бойна машина, която има автоматично оръдие и картечница. Междувременно Германия ще предостави своята бойна машина на пехотата Marder. Съобщенията идват ден, след като Франция обяви, че ще изпрати своите AMX-10 RC бронирани бойни машини, изключително мобилна колесна система, изградена около мощно монтирано на купола GIAT 105 mm оръдие.

Берлин също ще се присъедини към САЩ в даряването на произведена в САЩ батарея за противовъздушна отбрана, с което Киев вече ще разполага с две батареи Пейтриът, след като Белият дом обяви този ход миналия месец, според изявлението от четвъртък.

Ходът за изпращане на модерни бойни машини на пехотата в Украйна може да проправи пътя към доставката на по-мощните западни танкове, нещо, което САЩ и европейските съюзници досега не са склонни да направят, казват експерти и двама американски служители.

Те биха могли да включват германските танкове Leopard или дори M1 Abrams на американската армия, казаха експерти и официални лица, които говориха при условие за анонимност, за да говорят за текущите дискусии.

Западните танкове – за разлика от по-малко мощните колесни превозни средства с по-малки оръдия – биха променили играта за Киев, който вече използва голяма част от танковете от съветската ера от собствените си запаси и други, предоставени след нахлуването от европейските нации. Леопард или Ейбрамс са по-мобилни, точни и имат по-голям обхват в сравнение със старите съветски танкове. Те също така са по-ефективни при защитата на войските от по-старите танкове или дори западните бойни машини на пехотата, тъй като Украйна продължава да търпи големи загуби на бойното поле, обяснява изданието.

50-те Брадли са част от цялостен пакет за помощ, който ще бъде обявен в петък на стойност 3,8 милиарда долара, според човек, запознат с въпроса, който пожела анонимност, за да говори преди съобщението. Пакетът заделя 2,25 милиарда долара за Украйна, които ще включват и 155-милиметрови артилерийски снаряди. Други 682 милиона долара военно финансиране ще отидат в източноевропейските страни, за да им позволят да купуват американско оръжие и военно оборудване. Украйна също ще получи 225 милиона долара военно финансиране.

Пакетът за първи път ще включва радарно насочвани противовъздушни ракети Sea Sparrow, които могат да бъдат изстрелвани от морето или на сушата, за да прихващат самолети или крилати ракети. Като малко нововъведение на бойното поле, украинските военни успяха да променят своите съществуващи пускови установки "Бук“ от съветската ера, така че да могат да изстрелват Sea Sparrow, казаха двама души, запознати с въпроса. До този момент Тайван беше единствената страна, която оперира с наземната версия на ракетите, докато САЩ и многобройните съюзнически флоти използват морската версия.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: