Застреляха тригодишния син на украински политик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:59 / 02.12.2019
980
При покушение в Киев застреляха 3-годишния син на украинския политик Вячеслав Соболев. Това предава "Ройтерс" и допълва, че неидентифициран мъж в центъра на украинската столица е открил стрелба по автомобила на Соболев.

Един от куршумите попада в купето на автомобила и уцелва детето на депутата. Момчето е починало от нараняването в линейката на път за болницата. Украинското министерство на вътрешните работи съобщава, че все още не е идентифицирало стрелеца или колата, с която се е придвижвал.

Според очевидци нападателят се е придвижвал със седан, марка Lexus, но тази информация все още не е потвърдена. Властите разследват случая като предумишлено убийство.

35-годишният Вячеслав Соболев е украински политик и бизнесмен. Бил е в градския съвет в спорния регион на Донецк, а след това работи в Съвета за национална сигурност на Украйна. В периода 2010-2011 г. е бил зам.-председател на НАК "Нафтогаз Украйны". През 2015 г. е депутат от блока на проруския президент Петро Порошенко.

Това е поредното убийство на публична фигура в Киев от анексирането на Кримския полуостров през 2014 г. През 2016 г. например при бомбен атентат в колата му загива белоруският журналист Павел Шеремет. Той беше известен с близките си отношения с руския опозиционер Борис Немцов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
WSJ: Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навал...
Хилари Клинтън идва в България
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Забраняват употребата на мокри кърпички?
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).