Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жена се среща с мъже във всяка страна, която посещава – вече има над 30 първи срещи
Автор: Екип Varna24.bg 19:27 / 03.04.2023Коментари (3)1494
©
40-годишна американка реши да поеме на пътешествие в света и да си организира срещи с мъже във всяка от държавите, които посети.

До момента Лони Джеймс е била на 34 първи срещи в 19 страни, като използва приложения за запознанства като Tinder, Hinge и Bumble. 

В края на март 2022 г. тя се качва на първия си полет - от щата Вашингтон до Лондон. Взема със себе си спортен сак и дневна раница и поема по своя нетрадиционен маршрут, разказва bTV.

5-часов разговор за пътувания в Лондон

Няколко дни след като пристига в британската столица, Лони се свързва с мъж, който има двойно гражданство -  френско и британско, и също обича да пътува. Двамата изпиват няколко халби бира в клуб близо до "Тауър Бридж“ и прекарват пет часа заедно, в които споделят изживяванията си от предишни пътувания.

Това поставя начало на поредица от срещи, изпълнени с романтични ритуали, интриги, изненади и културен обмен.

Хранене след залез слънце Кайро

Лони има 13-часова среща в Кайро по време на свещения месец Рамадан. Това е първата ѝ среща с мюсюлманин, който я очарова с лъчезарната си усмивка и цитати от "Приятели“ в профила си в Тиндър. Когато се срещат, двамата заедно се хранят след залез слънце, спазвайки традициите на мюсюлманската култура.

"Никога досега не се бях срещала с мъж, който да полага толкова много усилия при първото ни виждане. Посетихме храмове, возихме се с рикша, гледахме вечерно шоу с танци в пустинята. Имаше много вкусна храна и беше толкова цветно. Опитвах нови неща и открих, че египетските гозби са невероятни“, споделя американката.

В Александрия - когато знаят, че никога повече няма да те видят 

Следващото ѝ виждане е с египтянин в Александрия, който ѝ споделя, че е сгоден, докато разказва и за копнежите си по стара любов.

"Той очевидно се нуждаеше от някой, който да го изслуша и аз бях безопасно пространство за него. Имала съм невероятно интимни и уязвими разговори с хора. Има нещо специално, което се случва, когато хората знаят, че никога повече няма да те видят“, споделя жената.

Със скутер във Верона

В италианския град Верона тя се среща с очарователен музикант на класическа музика, който ѝ показва нощната атмосфера на града в обиколка със скутера си.

Да нощуваш на пейка в магазин за парапланери в Турция

В Турция има неприятно изживяване с мъж, който се ядосва, когато тя отхвърля физическите му желания и я изоставя в магазина му за парапланеризъм, обещавайки да се върне. Той обаче не го направил, а Лони прекарва нощта на пейка в помещението.

Последвали са срещи в Йордания, Кипър, Швейцария, Франция, Италия, Словения, Норвегия, Исландия, Азорските острови, Мароко, Тунис, Мавритания, Сенегал, Гамбия, Намибия и Южна Африка.

Трикове с карти в Кейптаун

Последната ѝ уговорка с мъж е в Кейптаун, който извадил тесте карти по време на вечеря и ѝ представил триковете си на масата.

Чаша вино за 84 долара в Цюрих

Джеймс не се е чувствала застрашена на среща, но е имала няколко разочарования.

В Цюрих, например, мъжът, с когото излиза, я води на вечеря в скъп ресторант и въпреки възраженията ѝ поръчва храна с чаша вино за 84 долара.

Опознаване на човешки светове

Лони Джеймс разказва за совите преживявания в личния си блог и в профилите си във Фейсбук и Инстаграм.

Тя споделя, че всички срещи са я научили на нещо.

"В миналото гледах на срещите като на пропуск или провал, когато не продължат във времето. Сега осъзнавам стойността на това да се видя с някого. Просто се изпълвам с благодарност - за това, че някой е споделил историята си с теб и те е допуснал в света си“, допълва американката.

"Романтиката има най-различни форми. Не е задължително да е скъпа, няма определена формула, по която да се случва. Тя идва, когато има установена връзка и се действа преднамерено. Тя идва от човек, който ви изслушва, който се стреми да ви накара да се почувствате специален, който иска да предизвика усмивка на лицето ви с обмислен жест, който иска да знае какво мислите и се стреми да ви опознае истински“, казва Лони.

Алцхаймер и спестявания

Тя решила да опознае света след смъртта на майка си, която починала на 63 години. В продължение на 15 години обаче Лони я наблюдавала как се бори с Алцхаймер.

"Родителите ми бяха направили всичко необходимо според американската култура. Имаха брак и бяха отгледали три деца. Имаха добри работни места и изплатиха жилището си. Имаха големи планове за пенсионирането си, но майка ми не успя да стигне до него“, казва пътешественичката.

Джеймс, която не е омъжена и няма деца, започва да спестява за пътуването си две години преди смъртта на майка си. Тя се преместила от Сиатъл в Спокан, Вашингтон, където си наема по-евтин апартамент и си намира съквартирант.

По-късно тя продава вещите си и се премества да живее при родителите си, за да прекара време с болната си майка.

Лони не е имала възможност да сподели плановете си за пътуването си с нея, но си спомня ключов съвет, който тя ѝ дала, преди Алцхаймер да открадне способността ѝ да общува.

"Разказвах ѝ за мъж, когото харесвам, и тя ми каза да се уверя, че той обича пътуванията толкова, колкото и аз. Това за мен беше наистина въздействащо - въпреки състоянието майка ми осъзнаваше колко важно е това за мен“, споделя американката.

Мерки за безопасност

По време на пътуванията си Лони отсяда в хостели и Airbnb, при приятели и дори при приятели на нейни приятели.

40-годишната жена казва, че дългосрочното пътуване е много по-различно от отиването на почивка за седмица или две.

Като жена, пътуваща сама, внимавала за безопасността си. Тя споделя местоположението си с приятели, не прекалява с алкохола и никога не излиза без пълна батерия на телефона. Никога не позволява да я вземат от местата, на които е отседнала. Избира обществни места за срещите си.

Лони общува с мъже чрез приложенията за запознанства и не дава телефонния си номер, докато не се срещне лично с тях.

"Аз избирам с кого да говоря и къде да отида. Ако трябва да попитам за посоката, избирам да се обърна към семейство или към двойка. Мисля, че е по-вероятно някой неподходящ човек да избере мен, отколкото аз да се спра на такъв“, казва Лони.

Пътуването и срещите продължават

Приключението на Лони променя гледната ѝ точка за срещите.

От пролетта на 2022 г. все още не се е връщала в Америка. Планира още няколко месеца да попътува в Африка, преди да се отправи към Азия, Австралия и Южна Америка.

Иска да събере преживяванията си в книга, която едновременно да бъде забавна и образователна.

"Надявам се, че историите ми ще карат хората да се смеят, да мечтаят и да прекосяват океани, за да се срещнат с интересни личности по света“, казва американката.

Тя все още не е открила своя партньор, но казва, че е готова да започне живота си отново в друга държава. Засега се наслаждава на всеки момент от пътуването си.

"Обичам да опознавам различните раси, религии, музика, култура, знания и опит. Светът е толкова пъстър“, споделя още Лони.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.04.2023 г.
+1
 
 
Това, че българките са долни к**ви и ти си прост, като г*з...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: