Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жертвите на пожара в дискотеката в Букурещ вече са над 40
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 08.11.2015Коментари (0)659
©
Броят на жертвите от пожара в дискотеката в Букурещ, станал точно преди една седмица, достигна 41 души, предадоха АФП и ТАСС. По-рано беше съобщено за 38 загинали.

Общо днес починаха девет души, тежко обгорени в пожара или с тежки респираторни проблеми. Седем от тях починаха в болници в румънската столица Букурещ, а двама в болница в Холандия, където бяха транспортирани вчера вечерта, за да бъдат лекувани. Една от тези две жертви е румънка, а другата е италианка.

Стотина ранени в пожара, предимно младежи, са все още в болници. От тях около 40 души са в сериозно и критично състояние.

Вчера вечерта 16 от пострадалите бяха транспортирани със самолети към Белгия и Холандия за лечение. Днес двама от ранените бяха транспортирани към Австрия.

Пожарът избухна на 30 октомври в центъра на румънската столица по време на пиротехническо шоу в дискотеката, съпътствало концерт на рок банда.

Първите елементи от разследването показаха множество пропуски в правилата за безопасност, по-специално наличието само на една отворена врата и липсата на аварийни изходи, както и използването на възпламеняеми материали за акустичната изолация на обекта.

Тримата шефове на дискотеката бяха обвинени в непредумишлено убийство и са в предварителния арест от вторник. Стана ясно, че те не са имали необходимите разрешителни, за да може в техния обект да се организират концерти и пиротехнически спектакли.

Кметът на Четвърти букурещки район, в който се намираше дискотеката Колектив - Кристиян Попеску Пиедоне също беше арестуван и пратен в предварителния арест за тридесет дни от днес вечерта за злоупотреби със служебно положение.

Трагедията предизвика невиждани протести в Румъния срещу политическата класа, която е възприемана като доста корумпирана и смятана за отговорна за пожара, отбелязва АФП.

Под натиска на тези протести премиерът Виктор Понта, който от месеци има и проблеми с правосъдието, подаде оставка в сряда.

Днес около 3000 румънци, основно млади, отново излязоха по улиците на румънската столица за пета поредна вечер, за да изискат дълбоки промени в румънското общество.

"Румъния, събуди се!", скандираха протестиращите, събрали се на площада на университета. Стотици протестиращи излязоха по улиците на други големи градове ката Сибиу и Тимишоара. Вчера в цялата страна протестираха около 15 000 души.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: