Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зоран Заев: Възможно е до края на декември да се намери решение с България
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 07.10.2021Коментари (4)1339
©
Различията между София и Скопие не са толкова големи и е напълно възможно до края на декември да се намери решение с България, тъй като имаме отговорност към бъдещето и не трябва да оставаме в миналото.

Това заяви днес премиерът на РС Македония Зоран Заев по повод проведената вчера в Словения среща на Европейския съюз - Западни Балкани.

"Никога не съм виждал толкова настойчиви канцлера Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон, толкова конкретни и ясни по време на разговорите с мен и президента Радев за следващата стъпка в тази посока“, каза Заев.

Според него приетата декларация е прецизна и споменава всички детайли на разширяването. Той благодари за всички приети до момента декларации в София, Загреб и по време на останалите срещи на върха през изминалия 18-годишен период.

"Тя обаче остава само лист хартия, затова трябва да има реални действия“, смята македонският премиер.

"Напомням, че нашата основна стратегическа цел е пълноправно членство в ЕС, а стратегическата цел на външната политика на ЕС са Западните Балкани, защото сме свързани, икономиките ни са свързани и зависим един от друг“, подчерта Заев по време на днешната съвместна пресконференция с министъра на правосъдието Боян Маричич.

По повод изказването на външния министър Буяр Османи, че включването на българите в Конституцията на РС Македония не е проблем, Заев заяви, че "не е било и сега не може да бъде в Конституцията да бъдат вписани македонски граждани, които се самоопределят етнически като българи“.

"Нашата Конституция признава етническото разнообразие и изброява македонци, албанци, сърби, турци, роми, власи, бошняци и други. Вече няколко пъти и аз, и други представители на институциите заявихме, че нямаме проблем да добавим хървати, черногорци, българи и други, ако смятат, че трябва да бъдат добавени. Това, разбира се, не трябва да означава, че в момента ще променяме Конституцията заради тези въпроси. Вярвам, че за България това ще бъде достатъчно, ако настоява за подобно нещо по отношение на преговорния процес“, каза премиерът на Северна Македония.



Още по темата: общо новини по темата: 856
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
14.11.2023 »
13.11.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Македония е измислена държава,както и македонския език !Така е !
0
 
 
Заев,вчера се пъчеше,а днес друга песен пееш.До кога когато обикаляте по форуми в ЕС ще се жалвате и се правите на ощетени,а като се върнете в Скопие друга песен запявате.Това говорене срещу България явно във вашия политически живот е много важно за да сте на власт,но лично ти подписа договора през 2017г. не знам на какъв език сте си го превеждали,но с действията си и декларациите на вашия парламент с нищо не показвате че сте готови да го спазвате и прилагате. Надявайте се декември да имате положителен отговор от София,но сте объркали за коя година може да стане. Продължавайте с провокациите с националното ни знаме,с паметниците,с македонците с българско самоопределяне,какви окупатори сме били и скоро,много скоро ще ви подкрепим за членство.
+1
 
 
Зоране, прочети си още веднъж договора който подписа на 1 август 2017 г. с българския премиер!!! Всички политически сили в България имат единомислие само по политиката към РСМакедония - помисли и върху това, Зоране...
+1
 
 
Изобщо не е възможно е до края на декември да се намери решение с България, бай Зоране.А за да станат толкова настойчиви канцлера Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон, Ти бай Зоране какво им обеща? Но знай ти бай Зоране, че твоята работа няма как стане.Помисли по добре за декември, но 2030 година, до когато ще те пенсионират или безславно свалят.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: