Представиха обновената клиника по неврохирургия към МБАЛ "Св. Анна"
Автор: Пламена Николова 17:06 / 11.06.2019Коментари ()3638
Клиниката по неврохирургия към МБАЛ "Света Анна" във Варна е с напълно обновена база. Това съобщи пред медии директорът на болничното заведение д-р Красимир Петров, предаде репортер на Varna24.bg.

"В неврохирургия беше извършен ремонт, какъвто не е правен от 25 години. Това беше последната клиника, която се намира в старата сграда, която не беше ремонтирана. Всички стаи са преведени във вид, спрямо европейските изисквания. Подменена е напълно канализацията, има отделни бани и тоалетни във всяка стая. Има изградена газова инсталация, обновени са напълно операционните зали. Стойността на ремонта е около 570 000 лв., като 520 000 лв. са осигурени от Министерство на здравеопазването.

След като успяхме да завършим всички отделения във въпросния блок, сме помислили и за общите части. Оправени са парапетите, където се случи нещастието с детенцето, подновени са и двата асансьора с 50 000 лв., отпуснати също от МЗ. Това, което остана да се оправи в старата сграда, е фасадата.

Легловата база се запазва, екипът също се запазва, надявам се да има повече хора даже. Започна да се забелязва увеличение в заработката. При нас най-често се работят травми, колегите са специализирани в тежки операции на главния и гръбначния мозък. Техниката ни е на световно ниво. Разполагаме с най-добрия операционен микроскоп на балканския полуостров.

Надяваме се да бъдат завишени клиничните пътеки за много от услугите ни, за да може да оцелеем и поддържаме големия брой персонал. Знаете, че при нас работят над 1200 човека, около 300 са дежурните 24 часа в денонощието. Вярно е, че ние и други болници като нашата, губят доста от неосигурените пациенти. Но въпросът ще бъде решен тогава, когато държавата се сети, че спешната помощ, която е неин приоритет, не е само доболнична. Това е основния проблем, който се опитах да обясня в София. Основното лечение на болните, не се извършва в линейки, а в болници. Би трябвало да има персонал, осигурен от държавата", заяви специалистът.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstaviha-obnovenata-klinika-po-nevrohirurgiya-kum-MBAL-Sv-Anna-875177
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.