110-годишнината на курорта "Св.Св. Константин и Елена" честват и в Русия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:47 / 03.12.2018
2852
110-годишнината на първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена ще бъде чествана и в Русия. Днес от 18.30 часа в Български културен институт в Москва ще бъде направена презентация на курорта - дългогодишните му традиции в гроздолечението, морелечението, климатолечението, съвременният комплекс с новите хотели и СПА центрове, лечебните свойства на минералните води, условията за ваканция, спорт, рехабилитация, грижи за здравето, възможностите за културен и кулинарен туризъм.

Като продължение на празниците на гроздолечението и виното, които са част от съпътстващата програма за годишнината, гостите на събитието в Русия ще дегустират  селекция български вина. Осигурена е и томбола с награди - лечебни програми с минерална вода, СПА ваканции и терапии, юбилейни книги, сувенири от термалния комплекс в курорта. Ще бъде представена и пътуващата фотографска експозиция "110 години Св. Св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация“, като Москва е третият град-домакин, след успешното гостуване на фотографиите в Берлин и Прага. Изложбата проследява повече от вековното развитие на курорта с десетки черно-бели и цветни архивни фотоси и  рисунки. Представя възможност зрителят да се запознае с историята, културата, традициите и настоящето на курорта, да се докосне до живописното му крайбрежие. В Москва събитието се осъществява със съдействие на Община Варна, Националното представителство по туризъм на Република България в Руската Федерация, Български Културен Институт – Москва и туристическа агенция "Солвекс“.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).