130 камери ще бдят за сигурността в Девня, Кипра и Падина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:42 / 20.03.2017
806
Видеонаблюдение ще бди за сигурността в община Девня от тази година, съобщи за Радио Варна кметът на Девня Свилен Шитов.

130 камери ще бъдат монтирани на няколко етапа в Девня и в двете населени места в общината - селата Кипра и Падина. В момента се изготвя идеен проект и се обсъждат местата, на които ще бъдат позиционирани камерите. Изграждането на системата за наблюдение ще бъде координирано от полицията.

"Видеонаблюдението ще реши до голяма степен проблема с битовата престъпност. Хората вероятно ще станат по-спокойни.", коментира Шитов.

Първият етап на проекта включва изграждането на 25 камери на входно-изходните точки на града и на централните обществени места. Камерите ще могат да проследяват трафика в Девня и да разпознават регистрационните номера на автомобилите, обясни Шитов.

50 000 лева ще струва първият етап по изграждане на видеонаблюдението. Очаква се камерите да бъдат монтирани до лятото - в началото на юни или юли.

Специализиран център ще следи денонощно ведеонаблюдението в община Девня. Центърът ще кореспондира и с районното полицейско управление, за адекватно и своевременно реагиране при ситуации.

Преди почти три години по пилотен проект в община Девня, бяха монтирани няколко камери по улиците на с. Кипра. Според Свилен Шитов видеонаблюдението е довело до значително спадане на кражбите там.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).