14 години затвор за мъж, опитал да убие съпругата си на работното и място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 28.11.2016
1499
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище днес състав на Търговищкия окръжен съд произнесе ефективна присъда от 14 години лишаване от свобода при строг режим спрямо 48-годишния Живко К. Той бе предаден на съд за опит за убийството на съпругата си, извършен предумишлено - престъпление по член 116, ал. 1, т. 9, във връзка с член 115, във връзка с член 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. Съдът уважи частично и граждански иск от 35 000 лева.

На 11 февруари 2016 год. подсъдимият Живко К. влязъл в магазин "Оазис" в Търговище, където работела съпругата му. Отношенията в семейството били влошени и съпругата му поискала да се разделят. Това бил поредният опит от нейна страна да напусне Живко К. заради избухливия му нрав и проявяваната от него агресия. 

В магазина подсъдимият се насочил към съпругата си, извадил нож с 15-сантиметрово острие и внезапно нанесъл три удара в областта на корема, а след това - още два, в областта на гърдите на съпругата си. След това Живко К. направил опит да се самоубие, като си нанесъл удари със същия нож в корема и гърдите.

Двамата били откарани за лечение в болницата, а след възстановяването му Живко К. бил задържан с мярка за неотклонение "Задържане под стража" с определение на Търговищкия окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. Сега Живко К. е приведен в затвора в Плевен.
Той е осъждан два пъти за шофиране в пияно състояние, въпреки че е работел като таксиметров шофьор, както и за кражба.

Присъдата на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).