15 девненски ученици получиха сертификати за млади космонавти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 03.04.2018
1639
15 ученици от девненското СУ "Васил Левски“ днес получиха сертификати за успешно премината теоретическа и практическа подготовка в Авиокосмическия център на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия“, който бе домакин на международната детска лагерна смяна Пролетна експедиция "Интеркосмос днес“. Отличията на учениците раздаде лично българският космонавт и изследовател Красимир Стоянов в присъствието на кмета на Девня Свилен Шитов, който бе специален гост на церемонията.
 
"Радвам се, че сте натрупали знания в областта на астрономията и космонавтиката и ще искам да ги споделите с мен, за да науча и аз нещо повече за необятния свят на Космоса“ – обърна се градоуправникът към девненските ученици. 

Свилен Шитов отбеляза, че за втора поредна година Община Девня изпраща отличници от СУ "Васил Левски“ на престижния учебен лагер в СОК "Камчия“, където малките космонавти съчетават полезното с приятното в модерната и функционална база на комплекса и сред уникалната и съхранена природна среда.  

Учениците се похвалиха на кмета, че са усвоили умения за управление на единствения в Европа интерактивен аналог на спускаемия апарат на космическия кораб "СОЮЗ-ТМА“, с който астронавтите се завръщат на Земята. 

През изминалите дни девненските деца и техни другарчета от други градове са гледали научно-популярни филми в планетариума на комплекса, преминали са през редица практически занятия и специализирани беседи, а през сводобното си време са участвали във викторини и са разпускали в боулинг залата и плувния басейн на комплекса.

Космонавтът Красимир Стоянов похвали девненските ученици за отлично усвоените знания в областта на астрономията и космонавтиката. "Радвам се за това, което показахте, и се надявам, че и за в бъдеще ще продължите да бъдете упорити. Следвайте мечтите си и ще ги постигнете!“, пожела астронавтът.

Той разведе Свилен Шитов из Авиокосмическия център, планетариума и обсерваторията на комплекса, откъдето довечера лагерниците ще наблюдават Международната космическа станция "Мир“. 

Директорът на Учебно-възпитателния център Илко Славов запозна кмета на Девня с историята на санаторно-оздравителния комплекс, в изграждането на който правителството на Москва е вложило 250 млн. долара. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).