20 лв. глоба ако хвърлите фас на улицата в Девня или чоплите семки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:33 / 03.08.2016
7040
Новата местна власт в Девня актуализира най-важния документ за жителите, гостите, фирмите и учрежденията в една община - Наредбата за обществения ред. Тя е приета още през 2004 година, но оттогава досега никога не е била "ремонтирана".

"Всеки трябва да си знае правомощията, но и отговорностите", категоричен е новият кмет на Девня Свилен Шитов, по чието предложение мнозинството в местния парламент гласува промените в Наредбата.

Тя урежда обществените отношения, свързани с осигуряването и опазването на обществения ред, публичната и частна собственост; създаването на условия за спокойствие, труд и отдих на гражданите и поддържането на естетичен вид, природосъобразна екологична среда и чистота в населените места на територията на община Девня.

Нарушителите ги грозят различни по размер имуществени санкции. Така например, ако някой запалянко е решил да изрисува инициалите на любимия си отбор на фасадата на кварталното училище или читалище, може да задлъжнее на общинската хазна с цели 500 лева. Но ако стопанин вкара овцете си на паша в гробищния парк, може да му се размине и с 20 лева. Толкова вероятно ще отнесат и тези, които са свикнали да си хвърлят фасовете или да чоплят семки на улицата.

Според новата наредба изсипаните дърва за огрев пред домовете трябва да се прибират в срок до 48 часа, в противен случай общинските инспектори ще налагат символични глоби. Но ако някой системно пали огън пред блока, за да си вари зимнината, може да бъде санкциониран и с 500 лева.

Съвсем скоро новата Наредба за обществения ред ще бъде качена в пълния й вид на сайта на Община Девня - www.devnia.bg.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кметът Христов със специален поздрав към шуменци за празника на г...
Заповед: На 14 май тези ученици няма да учат
Евакуираха петима души от горяща лаборатория в Търново, спасиха и...
Таксиметров шофьор помете пешеходка в Шумен
Нагла кражба: Две непълнолетни момчета са откраднали 800 лв. от к...
Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родител...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).