30 години затвор за четворния убиец от Каспичан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:43 / 20.02.2019
1555
Само пет месеца след извършване на четворното убийство в град Каспичан предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен  Петър П. бе осъден на 30 години лишаване от свобода при строг режим от Шуменския окръжен съд.

64-годишният подсъдим, който уби 81-годишния си чичо Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря Славка и 46-годишния им син Веселин на 24 септември 2018 г. по особено мъчителен начин и с особена жестокост, призна вината си с цел да получи по-леко наказание. Състав на Шуменския окръжен съд след намаляване на наказанието заради съкратеното съдебно следствие му определи да изтърпи 30 години лишаване от свобода, каквото наказание поиска и представителят на Окръжната прокуратура в обвинителната си пледоария. Умишленото убийство на повече от едно лице, извършено по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост,  се наказва от Наказателния кодекс с 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен. В края на 2018 г. в съда бе внесен обвинителният акт срещу Петър П. До разкриването на тежкото убийство на цялата фамилия се стигна след подаден от дъщерята на убитата Славка сигнал. Така в семейния дом са намерени в различни стаи телата на четиримата убити.

За осъдения за четворното убийство Петър това не е първата присъда. Мъжът вече е бил съден за опит за убийство, извършен през 1989 год., но вече е реабилитиран по право.

На 24 септември миналата година на улицата пред къщата между Петър и чичо му възникнал конфликт по повод пребиваването му във фамилната къща. Петър бил употребил алкохол. Подсъдимият се прибрал в къщата. Живеел на втория етаж. Взел малка брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело семейството на чичо му. Вратата била отключена и Петър влязъл. Умъртвил чичо си и стринка си. В това време в къщата дошли синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петър също убил. След това се качил на втория етаж.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
12.03.2019 Наградиха прокурор и полицай за работата им по случая с четворното убийство в Каспичан
28.09.2018 Четворният убиец в съда: Ако ме пуснат сега, в Каспичан ще ме убият
28.09.2018 Вижте каква присъда грози убиеца на семейството в Каспичан
27.09.2018 Убиецът от Каспичан е бил осъждан в Смолян за опит за убийство
27.09.2018 Четворният убиец от Каспичан опитал да прикрие следите си
26.09.2018 Ужасът в Каспичан няма край! Едната жертва е медицинска сестра във Варна
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).