38 акта съставиха за седмица горските стражари в ДЛС "Шерба"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 21.11.2017
1480
38 акта са съставили през изминалата седмица горските стражари в ДЛС "Шерба". С настъпването на зимата опитите за нерегламентиран добив на дървесина се увеличават, затова служителите на стопанство системно извършват обход на територията. Най-интензивни са проверките на местата с висока концентрация на нарушения, където в периода от 13 до 20 ноември са задържани 21 куб. метра незаконно добити дърва за огрев. От нарушителите са конфискувани 5 каруци и автомобил.

През изминалата седмица моторно превозно средство е задържано и в границите на ДЛС "Тервел". За незаконната сеч на 3 куб. метра дърва за огрев са съставени два акта по Закона за горите.

При проверки в ДГС "Преслав" е установено нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча, за което е съставен акт.

Общо 688 проверки са извършени за седмица в обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 134 от проверките в периода от 13 до 20 ноември са на обекти за добив на дървесина, 161 - на превозни средства, 326 - на ловци, а 67 - на други физически лица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).