Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
3D-принтер и очила за виртуална реалност ще покаже ВСУ в Разград
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 25.03.2019Коментари (0)2017
©
3D-принтер, очила за виртуална реалност, учебен софтуер за психодиагностика, модерна строителна апаратура и образователни похвати в обучението по криминалистика са само част от демонстрациите, които ще покаже Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ на Кандидатстудентската борса 2019 в Разград. Събитието е организирано от Регионалното управление на образованието в града и Община Разград, съвместно с Център за ученическо техническо и научно творчество и ще се проведе на 26 и 27 март в Общинския културен център.

Варненският свободен университет ще представи пред кандидат-студентите иновативните програми за обучение в бакалавърски и магистърски програми, които подготвят младите хора за професиите на бъдещето.

Кандидатстудентската кампания на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ за учебната 2019/2020 г. стартира с прием в 10 професионални направления - "Администрация и управление“, "Икономика“, "Икономика и компютърни науки“,  "Психология“, "Политически науки“, "Право“, "Национална сигурност“, "Архитектура, строителство и геодезия“, "Изобразително изкуство“ и "Танцово изкуство“. Предлагат се 20 бакалавърски и 47 магистърски програми в редовна и задочна форма, а също и дистанционно обучение. 25 са специалностите, които се изучават на английски или руски  език.

Ексклузивните програми са разработени в партньорство с бизнеса, браншовите организации и местните власти, съобразно потребностите и възможностите за професионална реализация на студентите.

По време на изложението в столицата на Лудогорието абитуриентите могат да се запознаят с плановете за развитие, разработени от университета, които показват в линия на времето образователните степени и възможностите за професионална реализация. Специално внимание ще бъде отделено на стипендиантската програма "Аз ще уча и ще успея в България“, която висшето училище реализира за 11 поредна година. Тя дава възможност на 20 бъдещи студенти да започнат обучението си в избрана от тях специалност и покрива 100% от годишната такса за обучение в първи курс.

С особен интерес се очакват демонстрациите на образователен софтуер и модерна апаратура, която използват в обучението си студентите от ВСУ "Черноризец Храбър“. Професионалното направление "Архитектура, строителство и геодезия“ ще даде възможност на бъдещите специалисти да работят с термо-визионна камера, да разберат как със склерометър могат по безразрушителен метод да определят якостта на бетона, да премерят различни процеси в строителството с влагомер и шумомер.

Катедра "Информатика“ ще представи естествен потребителски интерфейс и ще направи демонстрации в 3D-принтирането. Катедрата ще покани най-добрите ученици в областта на информационните технологии и програмирането на летен лагер "BlueCamp2019@VFU“, който от 13 до 23 юни т.г. ще обедини компютърните технологии и биомедицинските изследвания.

Катедра "Психология“ ще покаже пред младите хора образователен програмен продукт за психодиагностика, а направление "Национална сигурност“ ще демонстрира дейностите по криминалистика.

По време на кандидатстудентската борса в Разград, бъдещите студенти могат да направят виртуална разходка в специализираните кабинети, залите и кампуса на университета с VR-очила.

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ обучава студенти и докторанти от пет континента. Бъдещите специалисти от Европа, Азия, Африка, Австралия и Северна Америка предпочетоха университета, който се утвърди като международна образователна площадка за трансфер на знания, съвременни компетенции, научни изследвания и дигитални технологии. Интересът на младите към висшето училище е породен от тясната връзка  на образователния процес с потребностите на бизнеса и пазара на труда у нас и в международен план.

Университетът е акредитиран от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет с най-високата оценка сред частните висши училища в страната.

Кандидат-студентите могат да получават информация за специалностите, сроковете, условията за прием, както и да подават документи за кандидатстване по време на Кандидатстудентскатаа борса в Разград.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: