400 полицаи ще следят за реда в изборния ден в Шуменско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:27 / 02.04.2023
860
В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7:00 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите. Това съобщиха от полицията за Varna24.bg.

Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Припомняме, че за реда, сигурността и спокойствието в региона  и охрана на изборните секции са ангажирани близо 400 служители на МВР.

 

Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън помещенията за  гласуване. За да не се допусне внасянето на опасни предмети, полицейските служители ще проверяват гражданите в случай на необходимост.

Охраняващите полицаи нямат право да влизат в секциите и при евентуални инциденти ще се намесват само по искане на председателите на избирателните комисии.

 

На разположение в областната дирекция в Шумен са  мобилни групи а включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и   криминалисти. Подвижните групи ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

Служителите на звената на дирекция "Български документи за самоличност“ в областната дирекция издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Работното време е от 8:00 – 19:30 часа. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се ползването на телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (676):
20.05.2024 Доц. Николай Димитров: Много е вероятно следващото 50-о НС да направи още по-нескопосан римейк на 49-ото
15.05.2024 Комисията по изборите във Варна взе важно решение
07.05.2024 ПП-ДБ във Варна се регистрира за участието си в изборите
28.04.2024 Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите
22.04.2024 Нова среща между Радев и Главчев заради рокадите в кабинета
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
Още новини от Регионални новини:
Прокуратурата задържа за 72 часа шофьорът, който блъсна и уби мъж...
Повече от 40 минути реанимационен екип към МБАЛ - Благоевград е о...
Повдигнаха обвинение на 37-годишен мъж за убийство на негов позна...
Брутално убийство в Силистра 
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Белгиец с алкохол в кръвта помля автомобил на пътя Варна-Бургас, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).