Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
5 каруци и моторен трион задържаха горските стражари
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 05.12.2017Коментари (0)1426
©
Общо 11,30 куб. м незаконно добити дърва за огрев, 5 каруци и моторен трион са задържани през изминалата седмица при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Съставени са 35 акта и 8 констативни протокола по Закона за горите.

В периода от 27 ноември до 4 декември на територията на горските и ловни стопанства към СИДП са извършени 698 проверки. 143 от тях са на обекти за добив на дървесина, 185 - на превозни средства, 288 - на ловци, а 82 - на други физически лица.

За незаконната сеч на 6 куб. м дървесина служителите на ДГС "Варна" са съставили шест акта и констативен протокол. Конфискувана е една каруца.

Каруца са задържали и горските стражари към ДГС "Суворово". Те са установили нерегламентиран добив на 1,80 куб. м дърва за огрев, за което са съставени четири акта и четири констативни протокола по Закона за горите. От нарушителите е конфискуван и моторен трион. При обход на територията на ДЛС "Шерба" през изминалата седмица са съставени 19 акта.

В резултат от системните проверки в ДЛС "Балчик" са задържани 1 куб. м дърва за огрев, каруца и инструмент за дърводобив. За нарушенията са съставени два акта.

Два акта отчитат и горските стражари към ДЛС "Тервел". При проверките на територията на стопанството са задържани 0,5 куб. м незаконно добита дървесина и една каруца.

За незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев в обхвата на ДЛС "Паламара" са съставени два акта и констативен протокол, а една каруца е конфискувана.

По един констативен протокол са съставили и горските стражари към ДГС "Шумен" и ДГС "Генерал Тошево", където е установен нерегламентиран добив на 1 куб. м дърва за огрев.

С настъпването на зимата контролът в горите е засилен, а на местата с висока концентрация на нарушения се извършват масирани проверки, информират от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: